IKLAN

Says.my buat majlis harijadi, tapi anda yang akan dapat hadiah! tak percaya klik sini [Birthday]

Siapa nak melancong selama 2 minggu ke seluruh dunia secara PERCUMA? Klik sini [Microsoft contest]


Thursday, May 19, 2011

Mengemas

Cerita mengemas rumah untuk kenduri adik ipar kawen. Hari Sabtu ini 21/05/11, adalah kenduri untuk akad nikah. kenduri betul pada 28/05/11). Mula kemas dibahagian depan dapur dan juga luar rumah. Tengok gambar sudah le. Malas nak cite pepanjang.

Buka sarung kusyen untuk dibasuk. Hantar Dobi segera punya, pakai duit syiling terus siap kering. Macam cite Mr. Bean. Tapi saya tak pegi hantar le, adik ipar yang kecil tu hantar.

Kain langsir juga dibuka dan basuh.

Gaya anak2, saje je buat apa tah. Adik Alisha tengok lampu ke cicak tah.

Tengok la betapa rajinnya abang Arif ni, anak sapa la ni. Orang kuat yang sibuk memanjang. Nak angkat barang yang besar daripada dia pula tu.


Longgokan sampah yang akan dibuang.

Ini pula kerja2 bahagian bilik pengantin. kemas langsir dan iron je. Nanti kenduri kat dewan, senang tak payah semakkan rumah ye. Pengapit yang sentiasa rajin bekerja untuk pengantin. Hehehehehe....Nanti awak pula minta le pengatin tolong pula, tu pun kalau tak mengandung atau tak sibuk ngan anak2.

Ini adalah kakak kepada pengapit, kerja dengan senang lenang. Boleh lending lagi tu. Siap peace n ber sms pula. Kang tak de orang nak tolong pula kenduri awak tu, cepat buat kerja.

Kain langsir bilik yang sudah siap dipasang. TUkang pasang adalah Indah ( kakak pengapti), yang tadi tu la.

Last sekali macam biasa gambar adik Alisha. Mesti nak buh juga. ada anak ni nak buh gamba anak je la.


No comments: